Ахмет Байтұрсынов
атындағы Қостанай
өнірлік университеті
Басқа халықтардан кем болмас үшін біз білімді,
бай, hәм күшті болуымыз керек.
Білімді болуға оқу керек, бай болуға кәсіп керек,
Күшті болуға бірлік керек.
А. Байтұрсынов

Өңдеу өндірістерінің технологиясы

 «Өңдеу өндірісінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша

бакалавриаттың түлек моделі 

 

Технолог - астықты қабылдау және сақтаудың технологиялық процестерін, нан, макарон және кондитерлік өнімдерді өндірудің технологиялық процестерін жүргізуші  маман
Білім беру бағдарламасының мақсаты

Астықты қабылдау және сақтаудың технологиялық процестерін, нан, макарон және кондитерлік өнімдерді өндірудің технологиялық процестерін жүргізу үшін мамандар даярлау

Берілетін дәреже
«6В07202-Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы»білім беру бағдарламасы бойынша техника және технологиялар бакалавры
Маман лауазымдарының тізбесі
зертханашы, зертхана меңгерушісі, технолог, астықты қабылдау және сақтау кәсіпорындарындағы шебер, өндірістік зертхана технигі, ғылыми-зерттеу институттары мен жоғары оқу орындарындағы маман; стандарттау және сертификаттау орталықтарындағы маман, колледж оқытушысы, нан зауытының, кондитерлік фабриканың және кондитерлік цехтың технологы, наубайхана, кондитерлік цехтың меңгерушісі, нан, макарон және кондитерлік өнімдерді өндіру жөніндегі директордың орынбасары
Кәсіби қызметтерінің нысандары

элеваторлар, диірмен зауыттары, жарма зауыттары, құрама жем зауыттары және астықты қабылдауға және сақтауға байланысты қайта өңдеу өндірісінің басқа кәсіпорындары, жобалау институттары, ғылыми мекемелер, оқу орындары, нан зауыттары, макарон зауыттары, кондитерлік фабрикалар, кондитерлік цехтар және нан, макарон және кондитерлік өнімдер технологиясына байланысты қайта өңдеу өндірісінің басқа кәсіпорындары

Кәсіби қызметтерінің функциялары

- өңдеу кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру және жүргізу;

- дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестерді жетілдіру және тиімділігін арттыру;

- өңдеу кәсіпорындарының техникалық-экономикалық көрсеткіштерін есептеу;

- өңдеу кәсіпорындарының өнімдері мен дайын өнімдер мен бұйымдардың компоненттерін технохимиялық бақылау;

- стандарттар талаптарына жауап беретін жоғары сапалы, бәсекеге қабілетті өнім шығаруды қамтамасыз ету.

- еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқару шешімдерін қабылдау;
- экология, өндірістік санитария, Еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасы, сондай-ақ өрт-жарылыс қауіпсіздігі талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жабдықталуын және өндірістік қызметін талдау;

 -техникалық-экономикалық көрсеткіштерді және маркетингтік қызметті талдау

- колледжде оқу үдерісін ұйымдастыру және жүргізу.

Жеке қабілеттері

- Отанға деген сүйіспеншілікті, азаматтықты білдіретін патриотизм;

- ізгілік, адалдық, ар-ождан, басқа наным-сенімдерге, бейбітшілік пен әдет-ғұрыптарға көзқарасқа төзімділік, парасаттылық, қайырымдылық;

- эрудит, сыни және эмоциялық ойлау, ағылшын тілін, ақпараттық-коммуникациялық технологияларды меңгеру, өмір бойы білім ала білу;

- еңбекқорлық, жауапкершілік, икемділік, икемділік, топта жұмыс істей білу, төтенше жағдайларда стандартты емес шешімдер қабылдау қабілеті;

- мақсатқа ұмтылу, өзіне талап ету, өзін-өзі бақылау, ұйымшылдық, коммуникабельділік, жалпы мәдениеттің болуы, ерік-жігер, белгіленген мақсатқа жету қабілеті; технология мен техникаға деген сүйіспеншілік.

Бакалавр-технологтарды оқыту нәтижелері (Дублин дескрипторлары)

Білім беру бағдарламасын бітіргеннен кейін түлектер:

1) осы саладағы озық білімге негізделген, зерттелетін технология мен техника саласындағы білімі мен түсініктерін көрсету;

2) білімі және түсінігін кәсіби деңгейде қолдану, технология мен техника саласындағы проблемаларды шешу және дәлелдерді қалыптастыру;

3) әлеуметтік, этикалық және ғылыми жинақтарды ескере отырып, пайымдаулар жасау үшін ақпаратты жинау және түсіндіру;

4) мамандарға да, маман еместерге де технология мен техника саласында ақпараттар, идеялар, проблемалар мен шешімдер туралы хабарлау;

5) технология мен техника саласында қосымша білім алуды жалғастыру үшін қажетті оқу дағдыларын қалыптастыра алады. 

 

 


PDF