Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
"Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" білім беру бағдарламасы бойынша
бакалавриаттың түлек моделі
![]() |
Білім беру бағдарламасының мақсаты |
Жануарлар мен өсімдік шикізаттары мен тамақ концентраттарынан консервілер, қоғамдық тамақтану және арнайы мақсаттағы өнімдер өндіру технологиялық процестерін жүргізу үшін мамандар даярлау |
Берілетін дәреже |
«6B07201 - Азық-түлік өнімдерінің технологиясы»білім беру бағдарламасы бойынша техника және технологиялар бакалавры |
Маман лауазымдарының тізбесі |
технолог, әкімші, меңгеруші қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы өндіріс, колледж оқытушысы, оператор, зертханашы, зертхана меңгерушісі, консерві өндірісінің бастығы |
Кәсіби қызметтерінің нысандары |
предприятия по производству продовольственных продуктов, проектные институты, научные учреждения, учебные заведения, предприятия общественного питания, предприятия по производству консервантов и пищеконцентратов |
Кәсіби қызметінің функциялары |
- тамақ кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру және жүргізу; - дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестерді жетілдіру және тиімділігін арттыру; - тамақ кәсіпорындарының техникалық-экономикалық көрсеткіштерін есептеу; - азық-түлік кәсіпорындарының өнімдері мен дайын өнімдер мен бұйымдардың компоненттерін технохимиялық бақылау; - стандарттар талаптарына жауап беретін жоғары сапалы, бәсекеге қабілетті өнім шығаруды қамтамасыз ету. - еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқару шешімдерін қабылдау; -техникалық-экономикалық көрсеткіштерді және маркетингтік қызметті талдау - колледжде оқу үдерісін ұйымдастыру және жүргізу. |
Жеке қабілеттері |
- Отанға деген сүйіспеншілікті, азаматтықты білдіретін патриотизм; - ізгілік, адалдық, ар-ождан, басқа наным-сенімдерге, бейбітшілік пен әдет-ғұрыптарға көзқарасқа төзімділік, парасаттылық, қайырымдылық; - эрудит, сыни және эмоциялық ойлау, ағылшын тілін, ақпараттық-коммуникациялық технологияларды меңгеру, өмір бойы білім ала білу; - еңбекқорлық, жауапкершілік, икемділік, икемділік, топта жұмыс істей білу, төтенше жағдайларда стандартты емес шешімдер қабылдау қабілеті; - мақсатқа ұмтылу, өзіне талап ету, өзін-өзі бақылау, ұйымшылдық, коммуникабельділік, жалпы мәдениеттің болуы, ерік-жігер, белгіленген мақсатқа жету қабілеті; - технология мен техникаға деген сүйіспеншілік. |
Бакалавр-технологтарды оқыту нәтижелері (Дублин дескрипторлары) |
Білім беру бағдарламасын бітіргеннен кейін түлектер: 1) осы саладағы озық білімге негізделген, технология мен техника саласындағы білім мен түсініктерін көрсету; 2) білімі мен түсінігін кәсіби деңгейде қолдану; азық-түлік өнімдерін өндіру бойынша мәселелерді шешу және дәлелдерді қалыптастыру; 3) әлеуметтік, этикалық және ғылыми жинақтарды ескере отырып, пайымдаулар жасау үшін технология саласындағы ақпаратты жинау және интерпретациялауды жүзеге асыру; 4) мамандарға, маман еместерге де технология саласындағы ақпараттар, идеялар, мәселелер және шешімдер туралы хабарлау 5) азық-түлік өнімдері технологиясы саласында қосымша білім алуды жалғастыру үшін қажетті оқу дағдыларын қалыптастыру. |