Ахмет Байтұрсынов
атындағы Қостанай
өнірлік университеті
Басқа халықтардан кем болмас үшін біз білімді,
бай, hәм күшті болуымыз керек.
Білімді болуға оқу керек, бай болуға кәсіп керек,
Күшті болуға бірлік керек.
А. Байтұрсынов

Азық-түлік өнімдерінің технологиясы

 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" білім беру бағдарламасы бойынша

бакалавриаттың түлек моделі

 

Технолог- азық-түлік өнімдерін әзірлеу, өндіру, өткізу және сапасын бақылау, тұтынушыларға қызмет көрсету және қоғамдық тамақтандыру және азық-түлік өнімдерін өндіру кәсіпорындарында технолог ретінде қызмет көрсету жөніндегі маман. 
Білім беру бағдарламасының мақсаты

Жануарлар мен өсімдік шикізаттары мен тамақ концентраттарынан консервілер, қоғамдық тамақтану және арнайы мақсаттағы өнімдер өндіру технологиялық процестерін жүргізу үшін мамандар даярлау

Берілетін дәреже
«6B07201 - Азық-түлік өнімдерінің технологиясы»білім беру бағдарламасы бойынша техника және технологиялар бакалавры 
Маман лауазымдарының тізбесі
технолог, әкімші, меңгеруші қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы өндіріс, колледж оқытушысы, оператор, зертханашы, зертхана меңгерушісі, консерві өндірісінің бастығы
Кәсіби қызметтерінің нысандары

предприятия по производству продовольственных продуктов, проектные институты, научные учреждения, учебные заведения, предприятия общественного питания, предприятия по производству консервантов и пищеконцентратов

Кәсіби қызметінің функциялары

- тамақ кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру және жүргізу;

- дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестерді жетілдіру және тиімділігін арттыру;

- тамақ кәсіпорындарының техникалық-экономикалық көрсеткіштерін есептеу;

- азық-түлік кәсіпорындарының өнімдері мен дайын өнімдер мен бұйымдардың компоненттерін технохимиялық бақылау;

- стандарттар талаптарына жауап беретін жоғары сапалы, бәсекеге қабілетті өнім шығаруды қамтамасыз ету.

- еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқару шешімдерін қабылдау;
- экология, өндірістік санитария, Еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасы, сондай-ақ өрт-жарылыс қауіпсіздігі талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жабдықталуын және өндірістік қызметін талдау;

 -техникалық-экономикалық көрсеткіштерді және маркетингтік қызметті талдау

- колледжде оқу үдерісін ұйымдастыру және жүргізу.

Жеке қабілеттері

- Отанға деген сүйіспеншілікті, азаматтықты білдіретін патриотизм;

- ізгілік, адалдық, ар-ождан, басқа наным-сенімдерге, бейбітшілік пен әдет-ғұрыптарға көзқарасқа төзімділік, парасаттылық, қайырымдылық;

- эрудит, сыни және эмоциялық ойлау, ағылшын тілін, ақпараттық-коммуникациялық технологияларды меңгеру, өмір бойы білім ала білу;

- еңбекқорлық, жауапкершілік, икемділік, икемділік, топта жұмыс істей білу, төтенше жағдайларда стандартты емес шешімдер қабылдау қабілеті;

- мақсатқа ұмтылу, өзіне талап ету, өзін-өзі бақылау, ұйымшылдық, коммуникабельділік, жалпы мәдениеттің болуы, ерік-жігер, белгіленген мақсатқа жету қабілеті;

- технология мен техникаға деген сүйіспеншілік.

Бакалавр-технологтарды оқыту нәтижелері (Дублин дескрипторлары)

Білім беру бағдарламасын бітіргеннен кейін түлектер:

1) осы саладағы озық білімге негізделген, технология мен техника саласындағы білім мен түсініктерін көрсету;

2) білімі мен түсінігін кәсіби деңгейде қолдану; азық-түлік өнімдерін өндіру бойынша мәселелерді шешу және дәлелдерді қалыптастыру;

3) әлеуметтік, этикалық және ғылыми жинақтарды ескере отырып, пайымдаулар жасау үшін  технология саласындағы ақпаратты жинау және интерпретациялауды жүзеге асыру;

4) мамандарға, маман еместерге де технология саласындағы ақпараттар, идеялар, мәселелер және шешімдер туралы хабарлау

5) азық-түлік өнімдері технологиясы саласында қосымша білім алуды жалғастыру үшін қажетті оқу дағдыларын қалыптастыру.

 

 


PDF