Tolemis Tursynay Serikkyzy
Portfolio
Tolemis Tursynay Serikovna Lecturer of the Department of processing technology and standardization master of technical sciences
|
Educational background
2014 |
Костанайский государственный университет имени А.Байтурсынова |
5B072700 – Технология продовольственных продуктов |
2016 |
Казахский агротехнический университет им.С.Сейфуллина |
6М072700 – Технология продовольственных продуктов |
Disciplines
- Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
- Тағам өндірістерінің процесстері мен аппараттары
- Өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
Scientific publication
- Төлеміс Т.С. Өніп кеткен дәндермен байытылған сүтқышқылды өнімдер. С.Сейфуллиннің 120 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары 10: мемлекеттік индустриалды-инновациялық саясатын құраудағы бәсекеге қабілетті кадрларды дайындау келешегі мен ғылымның рөлі» атты халықаралық ғылыми-теориялық конференциясының материалдары, 2014ж.- 1 том, 1 бөлім, 267-268 б.
- Төлеміс Т.С., Машанова Н.С., Нұртаева А.Б., Мулдашева А.Х. Өсімдік шикізаты негізінде жасалған сүтқышқылды өнім. «Сейфуллин оқулары-11: жастар және ғылым» атты республикалық ғылыми-теориялық конференцисының материалдары, 2015 ж., 1 том, 1 бөлім, 155-157б.
- Төлеміс Т.С., Машанова Н.С., Байтукенова Ш.Б., Фазылова М.С. Өнген дәндермен және дәм бергіш-хош иістендіргіш қоспамен байытылған сүтқышқылды өнім. «Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің Хабаршысы» ғылыми журналы, 2016 ж, №2(74), 1 том, 19-21б.
- Хасенов У.Б., Төлеміс Т.С., Исетова А. Совершенствование конструктивных параметров формующего отверстия (насадка, фильеры) экструдера для отжима масла семян подсолнечника. Научный журнал «Вестник магистратуры» Россия, Республика Марий Эл, г. Йошкар-Ола, - 2017. -№1-4-С28-29.
Presentations
Advanced training
- Курс стажировки по специальности: менеджмент качества и безопасности живых систем и биопродуктов в АПК. Воронежский государственный аграрный университет имени Императорв Петра І, г. Воронеж, с 9 по 13 февраля 2016 г.
- Курсы повышения квалификации на тему «Наука, технология и общество». Университет Бургундии, г.Костанай, с 19 по 22 сентября 2016 г.
- Курсы повышения квалификации на тему «Agriculture, Innovations and Food Science», Swedish University of Agricultural Sciences, г.Костанай, с 7 по 11 ноября 2016г.
- Семинар по теме: ГОСТ ИСО/МЭК 17025-2009 «Общие требования компетентности испытательных и калибровочных лабораторий», г.Костанай, с 14 по 16 ноября 2016 г.