Мал шаруашылығы өнімдерінің ветеринарлық – санитарлық қауіпсіздігі
Учебное пособие
Костанай; А. Байтурсынов атындағы ҚМУ, 2019; (каз.)
Автор:
Исабаев А.Ж.
Другие авторы:
Нуржанова С.А.
Аннотация:
Ветеринариялық санитариялық сараптама - бұл тамақ өнiмдерiнiң санитарлық - гигиеналық зерттеулерiнiң әдiстерiне үйрететiн және олардың ветеринарлық-санитарлық бағалауының ережесiн анықтайтын ветеринарияның бiр саласы.
Сойыс малдарын, құсты, анды, қоянды т.б. жануарларды дайындау, тасымалдау, қабылдау, мал сою кәсiпорындарында союға дайындау барысында мал дәрiгерлiк бақылау ережелерiн; мал сою (қоян сою, құс сою т.б.) кәсiпорындарының құрылысын мал шикiзатын өндiрудiң технологиясы мен гигиенасын; денi сау малдан,сол сияқты әр түрлi iндеттi, инвазиялы, жұқпайтын аурулармен ауырған мал шикiзатын мал дәрiгерлiк санитарлық сараптауды ұйымдастыру мен жүргiзу әдiстерiн және оның санитарлық бағасын анықтауды меңгеру.
Ключевые слова:
ветеринарлық – санитарлық қауіпсіздігі, ауырған мал, мал сойысы, мал шикiзаты, мал бақылау ережелерi.
УДК:
619 (075.8)
ББК:
48.171я73
Наименование специальности:
Ветеринарная санитария
Наименование раздела:
Факультет ветеринарии и технологии животноводства
Скачать
(3)